Защитникът на Италия Леонардо Бонучи сподели след победата над Белгия с 2:1, която прати "скуадра адзура" на полуфинал на Евро 2020, че италианците са доказали колко важно е сърцето на този състав на Италия и на италианците. 

"Знаехме за качествата на Белгия, особено в атака, и за опасността, която предизвикваха със своите контраатаки. Водехме с 2:0 и доминирахме в мача. След това те се върнаха в него със съмнителна дузпа".

"Справихме се наистина добре с това, че устискахме и още веднъж доказахме колко важно е сърцето на този състав на Италия и на италианците. Сега можем да продължим да мечтаем здраво стъпили на земята".

"Испания са чудесен отбор, но ние започнахме турнира с мечта в нашите сърца. Нека я запазим до самия край. Остават два мача, най-трудният ще бъде срещу Испания, които играят като Белгия".

"Изглеждаше, че няма да успеят, но успяха да се вдигнат на крака, така че ще бъде битка до самия край. Контузията на Леонардо Спинацола? Той направи чудесен турнир. Който и да го замести, ще се справи също толкова добре”, заяви Бонучи след успеха над Белгия.