Бившият швейцарски национал Блерим Джемаили смята, че Италия е най-добрият отбор на Европейското първенство по футбол и допълни, че не е останал изненадан от успеха на „кръстоносците“ срещу Франция.

35-годишинят полузащитник прекара голяма част от кариерата си в Серия А, където игра за Торино, Парма, Наполи, дженоа и Болоня. Има 69 мача за Швейцария.

„Италия е най-добрият отбор на турнира до момента. Изненадан съм развитието на този отбор. Те нямат невероятен номер 10 като Тоти или Дел Пиеро, но всички играчи дават най-доброто от себе си. Играят наистина много добре и всичко това е благодарение на Манчини“, каза Джемаили пред „Гадзета дело Спорт“.

Полузащитникът разкри и защо не е останал изненадан от победата на Швейцария над Франция. „Разбира се, че Франция бяха фаворити в този мач, но те не направиха убедителен мач. Знаех, че можем да ги изненадаме. Сега ми е любопитно да видя как Петкович ще замени Джака срещу Испания. Той е прекрасен футболист и човек и се надявам да го видя в Италия някой ден. Той ще донесе много класа в Серия А“, каза още Джемаили.