Гарет Саутгейт поиска от своята Англия да премине през още една бариера и да стигне до първия си финал на голям турнир от 1966-а година. 

Трите Лъва загубиха и четирите полуфинала на световни и европейски първенства оттогава (1968, 1990, 1996 и 2018), но сега са готови да стигнат до битката за титлата и очакват с нетърпение сблъсъка с Дания в сряда. 

„Досега развалихме толкова проклятия и преодоляхме серия препятствия, така че това е просто следващото, което трябва да направим. Не сме доволни от класирането си за полуфинала. Преди 3 години бяхме разочаровани от отпадането си в тази фаза на световното, но усещането бе, че сме изминали дълъг път. Сега момчетата не считат, че постигнатото дотук е достатъчно“ заяви Саутгейт. 

„Хубавото е, че в състава има редица играчи на 18, 19 и 20 години, които трупат опит и това е от огромно значение за следващото поколение в отбора“ добави наставникът. 

„Страхотно е, че се връщаме на „Уембли“, но смяната на обстановката и средата определено ни помогна. Сега просто трябва да направим поредната крачка“ каза още Саутгейт, който вероятно ще може да разчита отново на Букайо Сака, преодолял лека контузия в глезена и пропуснал победата над Украйна.