Хари Кейн обяви, че се гордее със своя тим, след като Англия докосна европейската купа, но загуби с дузпи от Италия на „Уембли“. 

Три пропуска от бялата точка донесоха огромно разочарование на феновете, но според нападателя отборът се е справил отлично. 

„Момчетата не можеха да дадат повече. Дузпите са най-лошото нещо на света, когато ги загубиш. Направихме обаче фантастичен турнир и трябва да се гордеем от постигнатото. Сега обаче сме разочаровани и ни боли, но сме на правилния път и вярвам, че ще прогресираме“ заяви нападателят. 

„Срещнахме един много сериозен съперник и започнахме перфектно. След това обаче се дръпнахе твърде близо до вратата си и дадохме инициативата на Италия. Въпреки това контролирахме мача, но за съжаление получихме гол след статично положение. След това бе равностойно, но просто това не бе нашата вечер“ добави той. 

„Всеки може да пропусне дузпа. Ние печелим заедно, но и губим заедно. Това ще ни помогне да израстнем и ще ни даде още повече мотивация да се справим на ниво и на световното първенство догодина“ каза още Кейн.