Временният мениджър на националния отбор на Уелс по футбол Робърт Пейдж обяви окончателната група от 26 футболисти за започващото на 11 юни европейско първенство.

Наставникът включи изненадвщо младока Рубин Колуил, който никога преди това не е бил викан. От групата отпадна нападателят Хал Робсън-Кану. Колуил има шест мача през сезона за Кардиф Сити, като изигра първата си среща в мъжкия футбол едва през февруари.

"Той наистина е впечатляващ и аз се радвам много за него. Има добро присъствие на терена и определено не бихте искали да го срещнете нощем в парка при агресията, която демонстрира", коментира треньорът по повод играта на 19-годишния полузащитник, който е роден в Нийт, но е юноша на Кардиф Сити и има едва четири мача в юношеските и младежкия национален отбор на страната.

Робсън-Кану пък беше основен футболист при предишното участие на Уелс на Европейското първенство през 2016 година и дори вкара решаващото попадение за елиминирането на Белгия на четвъртфинала, припомня БНР. Но след като не беше включен в списъка за лагера в Португалия миналата седмица, стана ясна и съдбата му за Евро 2020.

Останалите футболисти с добра визитка очаквано са в списъка, начело с Гарет Бейл. Уелсците стартират в Група “А” на 12 юни в Баку срещу отбора на Швейцария. Другите два състава в групата са Италия и Турция, които ден по-рано откриват първенството.

Съставът на Уелс за Евро 2020:

Вратари:
Уейн Хенеси (Кристъл Палас), Дани Уорд (Лестър), Адам Дейвис (Сток Сити)

Защитници:
Крис Гънтър (Чарлтън), Бен Дейвис и Джо Родън (и двамата от Тотнъм), Конър Робъртс и Бен Кабанго (и двамата от Суонси), Итън Ампаду (Челси), Крис Мефъм (Борнемут), Джеймс Лоурънс (Санкт Паули, Германия), Нико Уилямс (Ливърпул), Рийс Норингтън-Дейвис (Шефилд Юнайтед)

Полузащитници:
Аарън Рамзи (Ювентус, Италия), Джо Алън (Сток Сити), Джони Уилямс и Рубин Колуил (и двамата от Кардиф Сити), Хари Уилсън (Ливърпул), Даниъл Джеймс и Дилън Левит (и двамата от Манчестър Юнайтед), Дейвид Бруукс (Борнемут), Джо Морел (Лутън), Мат Смит (Манчестър Сити)

Нападатели:
Гарет Бейл (Реал Мадрид, Испания), Кийфър Мур (Кардиф Сити), Тайлър Робъртс (Лийдс).