Треньорът на Белгия Роберто Мартинес обяви, че капитанът на тима Еден Азар ще бъде в стартовия състав срещу Финландия в последния мач от първата фаза на ЕВРО 2020 в понеделник, собщи „Марка”. "Червените дяволи" вече се класираха за осминафиналите. Нападателят на Реал Мадрид, който дойде в белгийския лагер след две  години, измъчван от контузии, игра само няколко минути срещу Русия и Дания.

"Трябва да се опитаме да спечелим всеки мач. Разбира се, ще има промени срещу Финландия. Томас Вермален ще играе. Еден Азар, Аксел Витсел и Кевин Де Брюйн също ще започнат мача", каза Мартинес на пресконференция. "Мисля, че Еден играе свободно, по инстинкт. Атмосферата тук е може би по-спокойна, отколкото в Мадрид. Той се вписва чудесно", добави треньорът, цитиран от "Труд".

Мартинес добави, че нападателят Ромелу Лукаку, автор на два гола срещу Русия и избран за най-добър играч в мача срещу Дания, също ще бъде на терена, защото идеята е той да играе във „всеки мач“. "Но трябва да се погрижим той да се възстанови добре", каза още испанският треньор.

Двама от основните футболисти на Белгия Кевин де Бройне и Аксел Витсел също ще започнат двубоя от първата минута. Двамата се възстановяваха от различни травми, но взеха участие в срещата с Дания, като се появиха след почивката.

"Искахме Де Бройне и Витсел да завършат мача с Дания и те показаха, че са в добро състояние и могат да започнат от първата минута срещу Финландия. Тепърва предстои да видим колко дълго могат да останат на терена. Предстоящият мач е добра възможност да ги вкараме във възможно най-добра форма. Нашият отбор винаги гони победата, независимо за какъв мач става дума. Да, ще имаме някои промени в състава, но не и в нагласата ни. Искаме да не губим инерция и да бъдем напълно съсредоточени върху победите. Така няма да губим концентрация за следващите предизвикателства", каза специалистът

Белгия ще се изправи срещу Финландия в Санкт Петербург в понеделник в мач, в който равенството е достатъчно, за да си осигури първото място в група В на ЕВРО 2020.