Един от кандидатите за поста старши треньор на руския национален отбор по футбол е Йоахим Льов, който напусна германския национален отбор след Евро 2020, съобщава "Championship.com”.

Според източници на изданието Льов е един от тримата чужденци в краткия списък на потенциалните треньори на отбора. На 2 юли Руският футболен съюз започна да търси кандидат за поста старши-треньор, добавяйки двама руснаци и петима чужденци в списъка.

В същото време на настоящия наставник Станислав Черчесов все още не е предложено да подаде оставка. Руският национален отбор не успя да преодолее груповата фаза на европейското първенство, завършвайки на последно място, пише "Труд". Отборът претърпя две големи поражения от Белгия и Дания и победи Финландия с минимален резултат.

През февруари Йоахим Льов стана един от тримата най-добри треньори в света през 21 век, според Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS). Първото място в класацията зае менторът на Тотнъм Жозе Моуриньо. Льов остана втори. Трето място си поделиха Хосеп Гуардиола ("Манчестър Сити") и бившият треньор на „Манчестър Юнайтед” сър Алекс Фъргюсън.

Треньорът на Швейцария Владимир Петкович също е в списъка с кандидати, съобщи журналистът Андрей Панков в своя Телеграм канал.

Снимка: БГНЕС