Нидерландия разби с 3:0 Грузия у дома в приятелки мач, който беше последен за отбора преди началото на Евро 2020.

Резултатът за "Лалетата" откри Мемфис Депай в 9-ата минута от дузпа, а след почивката Ваут Вегхорст и Райън Гравенберх също се разписаха.

Нидерландия започва участието си на шампионата на Стария континент на 13 юни с мач срещу Украйна. На 17 юни е срещата с Австрия, а на 21 със Северна Македония.


Нидерландия започна мача мощно и още в 9-ата минута Дензъл Дъмфрийс спечели дузпа, след като беше фаулиран от Лаша Двалин. Зад топката застана Мемфис Депай, който не сбърка.

После домакините продължиха да атакуват и след четвърт час игра Жоржиньо Вайналдум намери Дъмфрийс. Той продължи към връхлитащия Депай, но Гиорги Лория с отлична намеса изби.

После Грузия изпусна две нелоши положения за гол, а в 38-ата минъта Лория отново беше под светлината на прожекторите, след като изби удар с глава на Дъмфрийс.

До края на полувремето стражът на гостите отрази и далечен шут на Френки де Йонг. След почивката нещата на терена не се промениха и в 55-ата минута Нидерландия стигна до втори гол, след като Ваут Вегхорст матира Лория.

В 76-ата минута успехът на "Лалетата" стана още по-убедителен с гол на резервата Райън Гравенберх.

Нидерландия – Грузия 3:0

Голмайстори: 1:0 Депай (9-д), 2:0 Вегхорст (55), 3:0 Гравенберх (76)