Украйна и Франция завършиха 1:1 в световна квалификация от група D. Така украинците записаха пето реми от пет мача в групата и вече са трети, докато "петлите" са на върха с 9 точки, макар да нямат победа в пет поредни официални мача.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което световните шампиони имаха по-голямо притежание на топката (62%), но пък отстъпваха по отношение на отправените изстрели (7:6).

Точно когато изглеждаше, че нещата вървят към нулево реми на почивката, Украйна откри резултата чрез Микола Шапаренко, вкарал със страхотна тупалка. "Заслугата" беше на Антони Марсиал, който секунди по-рано изпорти чисто голово положение за гостите.

Все пак нападателят на Манчестър Юнайтед се реваншира малко след подновяването на играта, вкарвайки отблизо след добра работа на Адриен Рабио при центрирането в пеналта.

В 77-ата минута влезлият като резерва Муса Диаби можеше да вкара в долния ляв ъгъл, но уцели гредата. Към края на мача пък вратарят Пятов успя да спаси много силен удар на Рабио.

 

Украйна - Франция 1:1
1:0 Микола Шапаренко - 44'
1:1 Антони Марсиал - 50'