Босна и Херцеговина на Ивайло Петев измъкна престижно равенство 1:1 като гост на Франция в световна квалификация.

Гостите имаха шанса и да спечелят в Страсбург, след като почти цяло второ полувреме играха с човек повече на терена след изгонването на Жул Кунде, но не посмяха да атакуват смело.

Иначе Един Джеко даде преднина на хората на българския селекционер в 36-ата минута, а в 40-ата Антоан Гризман изравни. В класирането "петлите" са лидери с 8 точки, докато Босна заема 4-то място с 2 т.

На 4 септември французите гостуват на Украйна, после приемат Финландия. Босна и Херцеговина пък играе контрола с Кувейт, след което е домакин на Казахстан в световна квалификация.


През първото полувреме Франция имаше териториално надмощие и на два пъти поиска дузпа, но претенциите не бяха уважени. Хората на Ивайло Петев се защитаваха добре и допуснаха опасна ситуация чак в 29-ата минута. Тогава Килиан Мбапе получи пас в наказателното поле, но ударът му облиза външната част на гредата.

В 35-ата минута Уго Лорис спаси изстрел на Миралем Пянич от фаул, но секунди по-късно нямаше какво да помогне на световния шампион. Един Джеко беше оставен да напредне и с шут от границата на наказателното поле матира вратаря за 1:0 за Босна и Херцеговина!

Франция изравни само четири минути по-късно. След корнер Антоан Гризман скочи най-високо и засече за 1:1! Ситуацията беше прегледана от ВАР и в крайна сметка голът на завърналият се в Атлетико Мадрид нападател беше признат. До края на полувремето удар на Гризман профуча в опасна близост от целта.

След почивката Франция се опита да натисне, но в 52-ата минута остана с човек по-малко на терена, след като Жул Кунде беше изгонен с директен червен картон, даден след намесата на ВАР. "Петлите" продължиха да атакуват, но интересните положения липсваха, през втората част още нямаше и удар към някоя от двете врати.

Мбапе се опита да се нагърби с лидерската роля, но тази вечер играта определено не му вървеше. До края така и не падна гол и срещата завърши без победител.

Франция – Босна и Херцеговина 1:1

Голмайстори: 0:1 Джеко (36), 1:1 Гризман (40)