Австрия удари с 1:0 Украйна в среща от група "С" и успя да се класира на 1/8 финалите на Евро 2020. Единственото попадение в мача заби Кристоф Баумгартнер в 21-ата минута.

Определено срещата бе скучновата и едва не приспа зрителите по трибуните. Двата отбора по чудо не спукаха топката и сериозно разочароваха с изявите си.

Все пак Австрия заслужено си взе победата и с шест точки продължава напред в турнира, като втори отбор от групата, в която Нидерландия разнебити всички и събра пълен актив от 9 пункта.

Украйна остава с три точки и едва ли ще продължи на 1/8 финал. Северна Македония записа три загуби и е твърдо аут. В следващата фаза на Евро 2020 Австрия ще срещне Италия.

Вижте развоя на срещата по минути ТУК


Австрия започна по-добре срещата и можеше да вкара в 8-ата минута, но далечен удар на Марсел Забитцер мина над вратата на Украйна. Три минути по-късно пропуск направи и Александър Драгович.

Последваха скучновати моменти на срещата, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било опасности пред една от двете врати.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Алаба центира от корнер и Кристоф Баумгартнер засече топката в мрежата на украинците за 0:1. Последваха нови приспивни минути, като играчите и на двата отбора сериозно разочароваха.

В края на полувремето Австрия вдигна темпото и създаде две невероятни положения, но Марко Арнаутович ги профука по безумен начин.

Второто полувреме започна с шанс за Австрия, но Ксавер Шлагер не успя да преодолее Бушчан спасява. В 58-ата минута резервата Шьопф се озова на чиста позиция, но се засуети и изпусна да нанесе голов удар във вратата на Украйна.

Футболистите на Шевченко бяха твърде припряни и безидейни, като трудно достигаха до опасна близост до вратата на Австрия. В края на мача украинците натиснаха, но нямаха шанс за гол и логично австрийците се поздравиха с победата.

Така Австрия е на 1/8 финал на Евро 2020, докато Украйна най-вероятно ще отпадне от надпреварата.

Украйна – Австрия 0:1

Голмайстор: Баумгартнер (21)

Украйна: Бушчан, Сидорчук, Йармоленко, Малиновски, Йеремчук, Шапаренко, Забарни, Миколенко, Зинченко, Караваев, Матвиенко;

Австрия: Бахман, Драгович, Хинтерегер, Арнаутович, Алаба, Сабицер, Грилич, Баумгартнер, Лайнер, Шлагер, Лаймер;