Люк Шоу и Жозе Моуриньо имаха сложни взаимоотношения по времето на португалеца като мениджър на Манчестър Юнайтед. А след като напусна "Олд Трафорд", Специалния често критикуваше английския национал по различни поводи.

Направи и го и преди няколко дни в ролята си на експерт и коментатор за известно радио по време на Евро 2020.

Жозе заяви, че бранителят е "драматично зле" в изпълнението на статични положения, имайки предвид най-вече корнерите. Шоу пък заяви, че Моуриньо е обсебен от него и че в миналото се е впрягал, но сега критиките му предизвикват най-вече смях у него.

"Не го разбирам. Не знам защо все още продължава да се занимава с мен. Не смятам, че изпълненията ми са чак толкова лоши, колкото твърди той. През второто полувреме (на мача с Чехия - б.пр.) бих ъглов, който не премина през първия човек. Но това беше само един от три или четири. Другите не мисля, че бяха чак толкова "драматично лоши", както казва той. Но той трябва да си свърши работата. 

Свикнал съм да казва негативни неща за мен, така че просто ги подминавам. Мнението му очевидно е много тежко. Той обича да говори за мен и може да казва каквото си иска, но аз ще се съсредоточа върху себе си. Изпълнявам корнери и в Юнайтед, така не е нещо, за което не съм готов.

Харесва някои играчи и не харесва други. Бях от вторите. Опитвах се с всички сили да се върна сред титулярите, но така и не се получаваше, независимо какво правех. Не е тайна, че не бяхме в добри отношения. Но се надявам да се успокои и да спре да се тревожи за мен.

Ясно е, че съм в главата му, а това, което казва сега, е нищо в сравнение с това, което изтърпях преди. Сега ми е лесно да го игнорирам и дори да се смея на думите му. Знаех, че ще дойде моментът, в който да съм над тези неща", заяви цитираният от webcafe.bg Шоу.