Еуфория обхвана Англия в навечерието на историческия първи финал на европейски първенства. Билетите за сблъсъка с Италия в неделя достигнаха до колосалните 40 хил. паунда (91 хил. лева). Пропуските се прeпродават онлайн, но пресата на Острава предупреди привържениците да се въздържат от покупки.

„Има много сайтове, които не са официални и вероятността даден привърженик да не бъде допуснат на „Уембли“ е голяма“, се казва в съобщение на организаторите.

Цените започват от 1935 паунда за билет, чийто реална стойност е бил 512. Но има и далеч по-завишени, показва проучване. В портала „Live Football Tickets“ рекордът е 40 707 паунда, а най-евтиният – 3400. УЕФА предупреди също, че ще следи стриктно сайтовете за продажба на билети. Централата има специален за целта отдел, пише "Труд".

На „Уембли“ ще бъдат допуснати 60 000 души, голяма част от които фенове на „трите лъва“. Тифози от Апенините ще бъдат сведени до 1000. Те ще имат 12-часов прозорец, за да присъстват на мача и да не бъдат поставяни под карантина. Всеки един от тях ще трябва да представи преди това негативен тест срещу коронавирус. Очаква се на място италианци, живеещи на Острова, също да се снабдят със скъпите пропуски.

А Футболната Асоциация на Англия започна затягане на мерките. Оказа се, че на 1/2-финала с Дания стотици са влезнали без билет, възползвайки се от проверките за COVID-19. В неделя ще бъде увеличен броят стюарди, грижещи се за пропусквателния режим. Двубоят е от 22 часа българско време.