Лагерът на Испания бе ударен от втори положителен тест за коронавирус броени дни преди старта на европейското първенство по футбол. След като преди няколко дни опитният халф Серхио Бускетс даде положителна проба за Covid-19, целият състав на тима бе изолиран и подложен на щателно тестване.

Първоначалните проби на всички останали членове на лагера бяха отрицателни, но при повторно тестване централният защитник на Лийдс Диего Йоренте е дал положителна проба. За момента не е ясно кога Бускетс и Йоренте ще могат да се завърнат в състава на Испания и дали те изобщо ще могат да участват на Евро 2020, но е сигурно, че те няма как да играят в първите два мача на отбора от груповата фаза срещу Швеция и Полша.

По този начин към момента съставът на Испания за Евро 2020 се състои от едва 22 играчи, тъй като селекционерът Луис Енрике не се възползва от възможността да повика 26 футболисти, а обяви списък от 24. Енрике обаче обяви допълнителна група от шест резервни играчи, които в момента тренират в отделен балон и могат да бъдат повикани всеки момент - Кепа Арисабалага, Раул Албиол, Родриго Морено, Пабло Форналс, Карлос Солер и Браис Мендес. 

Снимка: БГНЕС