Португалия загря за започващото в петък Евро 2020 със заслужена победа 4:0 над Израел в приятелска среща, която се състоя на стадион "Жозе Алваладе".

Иберийците си свършиха задачата за три минути точно в края на първото полувреме. Бруно Фернандеш откри в 42-ата минута с точен удар от движение от около десетина метра, а малко след това суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо удвои с левачката. 

Тоталното превъзходство на домакините (19:2 удара и 62% владеене на топката за целия мач) и след почивката не се отразяваше на резултата до 86-ата минута, в която един от най-добрите на терена Жоао Кансело също записа името си сред реализаторите, след като по-рано бе подал за гола на Бруно Фернандеш. Бекът на Манчестър Сити залъга съперник и вкара атрактивно по диагонала с левия крак.

В добавеното време асът на Манчестър Юнайтед вкара втория си гол за вечерта. Този път попадението на Бруно Фернандеш беше истинско бижу, защото той пое топката около дъгата и намери горния ляв ъгъл с много класно технично изпълнение.

Първият мач на Португалия на Евро 2020 ще бъде на 15 юни (19.00 часа българско време) срещу аутсайдера в група F - Унгария. Компания на двете нации правят фаворитите Франция и Германия. Пълната програма от груповата фаза вижте ТУК!

Португалия - Израел 4:0

1:0 Бруно Фернандеш - 42'
2:0 Кристиано Роналдо - 44'
3:0 Жоао Кансело - 86'
4:0 Бруно Фернандеш - 91'