Тази вечер са вторите осминафинали на Евро 2021. От 19,00 Нидерландия излиза като явен фаворит срещу Чехия, но така беше снощи и с Италия срещу Австрия. 

И "лалетата" влизат в елиминациите с три победи, както беше и с Италия. Предстои да видим дали ще берат такива ядове, както снощи Австрия измъчи "адзурите".

Безспорният хит на вечерта, а и един от най-интересните на осминафиналите, е мачът между Португалия и Белгия. Шампионът срещу един от най-силните тимове в турнира.

Двубоят между двата тима е насрочен за 22:00 часа българско време на стадион „Ла Картуха“ в Севиля. „Мореплавателите“ излязоха от „Групата на смъртта“ – група F, на трета позиция след тежки двубои с Унгария, Германия и световния шампион Франция, като постигнаха един успех, едно равенство и една загуба в трите си срещи.

Съставът на Фернандо Сантош се изправя срещу един от фаворитите за короната – Белгия, който до тук е безгрешен след три победи от три мача в група В, където имаше за съперници Дания, Русия и Финландия.

Кристияно Роналдо срещу Ромелу Лукаку. Неостаряващата мегазвезда срещу планината от мускули и физическа сила, която води белгийската атака.

Тези дни Лукаку каза - и Роналдо има за какво да ми завижда...За мнозина това е и финал в аванс на Евро 2021. За Португалия предстои много трудна защита на статута си на еврошампион.