На 36 години звездата на Ювентус и Португалия Кристиано Роналдо продължава да разбива рекорд след рекорд. На възраст, в която много негови колеги се отказват от най-популярната игра с топка в света, изглежда, че за нападателя краят все още е далече.

Той стана първият футболист с 5 участия на европейски първенства, успя да се разпише и да стигне до елиминациите и на 5-те, с което вдигна летвата още по-високо.

Роналдо е играчът с най-много победи на еврофинали - 12, както и първият, който успява да стигне до над 10 гола в турнира.

14-те му попадения го правят най-резултатния футболист в историята на турнира, а общо 45-те му гола заедно с тези от квалификациите са друг рекорд. Няма човек с повече участия в мачове от европейско първенство, включително и квалификациите от Роналдо - 59.

На Евро 2020 Кристиано изравни и рекорда на иранския нападател Али Даеи за най-много голове с националната фланелка - 109.

С двата си гола срещу Унгария капитанът на "мореплавателите" се превърна в най-възрастния футболист, разписал се на два пъти в един мач на еврофинали.

Роналдо вкара и срещу Франция и Германия и така стана първият португалец, успял да се разпише във всеки кръг от групите на турнира.

Той е и единственият футболист, отбелязал на 10 поредни големи турнира, а с общо 21 попадения на европейски и световни първенства суперзвездата счупи друг рекорд.

Кристиано има и 6 награди за играч на мача, като само испанецът Андрес Иниеста също е с толкова, отбелязва "24 часа".

Роналдо не чупи рекорди само на терена. Асът на "Ювентус" стана и първият човек стигнал 300 милиона последователи в социалната мрежа инстаграм.

Формата в която се намира и физиката, с която разполага, подсказват, че може би ще можем да се насладим на играта му поне още няколко години. И да продължим да отброяваме рекордите му.