ЛАСК Линц, Гент, АЗ Алкмаар, Фейенорд, Копенхаген и Рен се класираха за осминафиналите на Лигата на конференциите.

В група А, Ласк спечели гостуването си на Макаби Тел Авив с 1:0 след гола на Саша Хорват. Тимът е първи с 13 точки, Макаби е втори с десет и ще играе в плейофите. Другите два отбора в групата – ХИК Хелзинки и Алашкерт, които завършиха при 1:0 в полза на финландците, няма да продължат в евротурнирите догодина. В последните срещи от групата Макаби гостува на Алашкерт, а ЛАСК приема ХИК.

В група В, Гент загуби визитата си на Анортозис с 0:1, но ще играе в осминафиналите. Белгийците са с десет точки, като битката за продължаване към плейофите е страхотна и ще бъде до последно. Вторият Партизан Белград е със седем пункта, следван от Флора Талин и Анортозис, които са с по пет точки. В последните мачове от групата Гент приема Флора, а Партизан е домакин на Анортозис.

В група D, АЗ Алкмаар също намери място на осминафиналите след равенство 1:1 при гостуването на Яблонец. Тимът е първи с 11 точки, а вторият и третият – съответно Рандерс и Яблонец, които са с по седем и шест пункта, ще се борят за продължаване към плейофите на турнира. В последните мачове и двата състава гостуват съответно на АЗ и ЧФР Клуж, който отпадна от Европа със само една точка в пет изиграни срещи.

В група Е, Фейенорд, със същия актив от 11 точки, прогресира до 1/8-финалите след равенство 2:2 при визитата на Славия Прага. Чехите и Унион Берлин, който спечели гостуването си на елиминирания от евротурнирите Макаби Хайфа с 1:0, ще определят отбора, който ще продължи към плейофите. Това ще стане в директен сблъсък в Германия.

В група F, Копенхаген е осминафиналист след убедителен успех над Линкълн Ред Импс с 4:0 като гост. Тимът е с 12 точки, а Слован Братислава и ПАОК, които са с по осем, ще определят състава, който продължава към плейофите на надпреварата. Словаците гостуват на Копенхаген в последния кръг от срещи, докато гърците са домакини на Линкълн Ред Импс.

В група G, Рен е на осминафиналите след зрелищно равенство 3:3 с Витес във Франция. Отборът е с 11 точки, като Витес и Тотнъм, който допусна изненадваща загуба при визитата на Мура с 1:2, ще се борят за продължаване напред в турнира. И двата състава са с по седем точки, а в последните си мачове Витес приема Мура, докато Тотнъм е домакин на Рен.

В група С, където ЦСКА отстъпи на Бодьо/Глимт, норвежците са първи с 11 точки, втори е Рома с десет, като последните срещи в групата, противопоставящи Бодьо на Зоря Луганск в Украйна и Рома на ЦСКА в София, ще определят и осминафиналиста от групата. Подобна е картината и в група Н, където Базел и Карабах се борят за директно място на осминафиналите. Двата тима се изправят в директен сблъсък в Швейцария, който ще определи осминафиналиста и продължилия към баражите.

От Лига Европа станаха ясни два от тимовете, които ще играят в плейофите – Селтик и Ференцварош останаха трети в своите групи във втория по престижност евротурнир.