АПОЕЛ Никозия, който отстрани Ботев Пловдив във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, загуби тежко с 0:3 като гост на Юргорден. Двата отбора изиграха първата среща помежду си от плейофа за влизане в групите на третия по сила европейски клубен турнир.

Шведите, които се намират в страхотна форма, наниза три безответни гола и почти сигурно ще влязат в групите, ако АПОЕЛ не стигне до знаменит обрат в реванша в Кипър следващата седмица.

Титуляр за АПОЕЛ беше родният халф Георги Костадинов. Националът започна от 1-вата минута и остана на терена до последния съдийски сигнал, но не успя да помогне на своя тим да стигне до по-приемлив резултат.

Юргорден поведе още в 9-ата минута с гол от центъра. Виктор Едвардсен се разписа за 1:0, като прехвърли вратаря. До почивката гостите не съумяха да върнат ранното попадение, а в началото на втората част инкасираха нови два гола.

Хялмар Екдал и Густав Викхайм поразиха целта съоветно в 54-тата и 65-ата минута, предава БНР. В 71-вата минута Юргорден остана с човек по-малко, след като втори жълт картон си изкара Расмус Шулер. Численото неравенство обаче не повлия върху крайния резултат.

Дълбоко в добавеното време и АПОЕЛ остана с 10 души на терена. С директен червен картон беше изгонен Хосе Анхел Креспо.

Реваншът между Юргорден и АПОЕЛ Никозия е следващия вторник от 19:00 часа българско време.

Снимка: Lap.bg