Българската представителка в алпийските ски на Олимпийските игри в Пекин - Ева Вукадинова, коментира случая с грубата грешка на домакините, която ѝ попречи да завърши първия си опит в първия манш на слалома. Ключ за затваряне на вратата от трасето, както и човек от организаторите не ѝ позволиха да завърши успешно. След преразглеждане на случая тя се върна на старта и се спусна втори път по пистата.

„Докато карах имаше човек по трасето и това доста ме разконцентрира, жалко, защото мисля, че първият ми опит беше много по-успешен от втория“, сподели Ева Вукадинова пред БНТ.

„Много ме разконцентрира, трябваше да се кача отново, да сляза до старта и отново обратно. Беше доста тежко“, добави тя.

След финала Ева Вукадинова видимо показа, че изпитва болка в ръката, заради травмата, която получи в понеделник в гигантския слалом.

„Да, чувствам доста голяма физическа болка, предписаха ми лекарства от клиниката в олимпийското село, карам с шина, но исках да стартирам и да покажа, че българите можем. Със сигурност мога по-добре и ща направя всичко възможно“, сподели Ева Вукадинова./БГНЕС