Франция - Дания, среща от група "D" на Мондиал 2022, стадион Девет Седем Четири, който има капацитет от 40 000 места, начало 18.00 часа.

Последните 10 срещи на Франция във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби.

Последните 10 срещи на Дания във всички турнири: Общо 5 победи, 1 равенство и 4 загуби.

В последните 8 директни срещи французите имат 4 победи, датчаните имат 3 победи и 1 път са завършили наравно.

Срещата можете да следите НА ЖИВО в Gol.bg

Ето и съставите на двата тима:

Франция: Лорис, Тео Ернандес, Упамекано, Варан, Кунде, Чуамени, Рабио, Гризман, Дембеле, Мбапе, Жиру;

Дания: Шмайхел, А. Кристенсен, Нелсон, Андерсен, Меле, Р. Кристенсен, Хьойберг, Ериксен, Линдстрьом, Корнелиус, Дамсгаард;

 

1' Начало на мача.

10' Ернандес проби по лявото крило. Защитникът центрира в наказателното поле, където  Рабио свали топката към Жиру, ала френският футболист не успя да нанесе удар.

13' Топката е избита от голлинията на Дания. Варан засече след корнер, но бранител на "червения динамит" сложи крака си, точно преди топката да влезе в мрежата.

15' Дембеле счупи кръста на защитник на Дания и центрира от фланга, Жиру надскочи персоналния си пазач и стреля, но ударът му не намери рамката на вратата.

20' Мбапе е фаулиран грубо от Кристенсен. Гризнам пусна пас от собствената си половина към набралия скорост Мбапе и датският бранител реши да хване за фланелката мегазвездата на Франция, защото иначе той щеше да се откъсне сам срещу Шмайхел.

21' Натискът на Франция се засилва с всяка изминала минута. Рабио стреля силно с глава, но стражът на Дания спаси сигурен гол. Шмайхел изби със сетни усилия удара на халфа.

30' Мбапе проби и центрира на втора греда, където Кунде засече топката. Шутът му обаче срещна крака на Хьойберг, който бе на метър пред голлинията на своята врата и спаси сигурен гол.

33' Гризман стреля от малък ъгъл, но Шмайхел изби с крак.Топката попадна у Чуамени, но шутът му бе блокиран. След това и Рабио опита да стреля, но отново гол нямаше.

36' Първа сериозна опасна атака за Дания. Корнелиус изскочи зад защитата на "петлите" и с мощен удар опита да скъса мрежата на Лорис, ала шутът му мина на метър от страничната греда.

40' Дембеле сви топката към точката на дузпата, където Мбапе чакаше. Ударът на звездата на Франция обаче не се получи и мина далеч над вратата на Шмайхел.

45' В последната минута на добавеното време Мбапе тръгна по крилото. Френският ас си нагласи топката на десния крак и шутира, ала ударът му намери главата на Оливие Жиру.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на втората част.

57' Мбапе проби от собствената си половина. Набра скорост и стреля силно с левия крак, но Шмайхел спаси.

60' Какъв пропуск на Гризман. Чуамени намери Гризман на границата на наказателното поле. Футболистът на "Атлетико" (М) овладя и с се освобони от съперника си. Гризман стреля силно с левия крак, но прати топката в аут.

61' ГОООООЛ! Франция излиза напред в резултата. Килиан Мбапе е автор на гола. Френската звезда направи двойно подаване с Тео Ернандес и от няколко метра разстреля Шмайхел.

67'ГООООЛ ЗА ДАНИЯ!!! Андреас Кристенсен праща топката в мрежата на Лорис. Защитникът вкара след заучено положение от корнер. Кристенсен изпревари Рабио и отбеляза.

73' Какъв пропуск за Дания! Линдстрьом от няколко метра пропусна да направи пълен обрат, но ударът му от няколко метра бе отразен от Лорис.

78' Удар на Чуамени като по чудо не влезе в мрежата на Дания. Играч на "червения динамит" сложи тялото си и тя излезе в корнер.

80' Удар със задна ножица на Рабио премина на метър над гредата.

81' Мартин Брейтуейт засече хубав успореден пас в наказателното поле на "петлите", но не намери целта.

86' ГОЛ ЗА ФРАНЦИЯ! Килиан Мбапе отново носи аванс на "петлите". Гризман намери френската суперзвезда в наказателното поле и от 3 метра вкара топката в мрежата.

90' Край на мача!