Душан Влахович заяви, че е готов да играе и на един крак за Сърбия в предстоящия мач от Световното първенство по футбол срещу Швейцария. Нападателят остана резерва срещу Камерун и прекара само 24 минути на терена срещу Бразилия.

Сърбия ще гони задължителна победа срещу Швейцария, за да се класира на осминафиналите.

"Наложи ми се да се възстановя за десет дни, за да бъда на разположение на националния отбор. Говоря всеки ден с треньора и той знае моята позиция. Ако трябва, ще играя и на един крак за Сърбия. Готов съм", заяви Влахович, цитиран от ДПА.

"Подкрепата от страна на феновете се усеща осезаемо и виждаме, че хората са зад гърба ни. Знаем колко важен мач ни предстои срещу Швейцария и ние живеем за него. Ще играем с всички сили. Ако са по-добри, нека ни бият. Ако ли не, ние ще го направим".

Швейцария изпревари Сърбия с две точки в група "Е" на Световното първенство в Русия. Тогава Джердан Шакири и Гранит Джака си навлякоха гнева на сърбите, след като отпразнуваха головете с албански националистически жестове. 

"Провокации не ни интересуват. Тук сме, за да играем футбол. Надявам се да спечели следващия мач и да се класираме в директните елиминации. Това ще значи много и за нас, и за цялата нация", добави той.