Победата на Иран с 2:0 над Уелс за пореден път доказа, че персите са царе на късните попадения. И двата гола за победителите паднаха след края на редовното време. Иран поведе в осмата минута на добавеното време с гол на Мехди Чешми, а в 11-ата минута след края на редовното време се разписа Ремин Резаян.

Логично и двата гола влязоха в историята на най-късните попадения на мачове от световното първденство, които нямат продължения. Те обаче не успяха да достигнат постижението на иранеца Мехди Тареми от мача с Англия преди четири дни. Тогава централният нападател на персите се разписа в 12-ата минута на добавеното време за крайното 2:6.

Всъщност три от четирите най-късни голове в историята на мондиалите са именно тези три. Единственият, който се намества между тях е гола на Дейви Клаасен за Нидерландия срещу Сенегал преди 4 дни. Тогава Клаасен вкара в 9-ата минута на добавеното време.

Причината за всички тези късни голове на този Мондиал е голямото количество добавено време. В първите 16 мача от турнира, в които видяхме всеки отбор по веднъж имаше общо 204 минути добавено време или средно по 12:45 минути на мач.

Иран обаче има афинитет към късните голове още от миналото световно първенство. Тогава персите вкараха в третата минута на добавеното време срещу Португалия и в петата минута на добавеното време срещу Мароко.