Мениджърът на националния отбор по футбол на Уелс Роб Пейдж се изказа ласкаво за начина, по който Гарет Бейл играе за възрастта си и носи мъдростта, която осигури на отбора равенството срещу САЩ в първия мач на Световното първенство в Катар.

Отборът, който играе на първия си Мондиал от 1958 година насам, преживя ужасно първо полувреме, преди Бейл да вкара от дузпа за 1:1 в 82-ата минута.

"Дадохме повече пространство на Гарет. Той все още може да играе широко, но аз обичам да му давам свободата да влиза напред. Той е добър в намирането на тези пространства, доста опитен е и използва цялата си мъдрост, за да спечели дузпата. Гарет е интелигентен, поставя се на тези позиции в наказателното поле, защитниците се ангажират с него и ако не намерят правилния начин, това може да бъде нарушение", коментира Пейдж.

33-годишният Бейл помогна на Лос Анджелис да спечели Купата на МЛС този сезон, но все още не е изиграл цял мач за отбора на Мейджър Лийг Сокър и влезе в Световното първенство, след като има само 28 минути футбол от септември насам.

"Независимо от това, което прави на клубно ниво, той успява да облече фланелката на Уелс и да направи изпълнения, които изненадват хората. И със сигурност ме изненада днес", добави Пейдж, цитиран от БТА.

"Попитах го към 75-ата минута: "Добре ли си да продължиш? И той каза: "Да, добре съм." А след края на мача ми каза: "Ето защо казах, че съм добре". Той е много опитен и умен", добави мениджърът.

"Изоставахме с един гол срещу добър отбор като САЩ, но след това показахме характер. Чест прави на момчетата, че се върнаха в мача и взеха точката", каза още Роб Пейдж.

"Когато получихме дузпата, знаехме кой ще я бие, един милион процента. Той никога не би ни е разочаровал, нали? Всичко е заради Бейл и е правилно", допълни той.

Уелс спечели първата си точка на Световното първенство от последното си участие през 1958 години.

"Бяха дълги 64 години, но чакането си заслужаваше. Да видя Червената стена (привържениците на Уелс) да празнуват беше невероятно", заяви развълнувано Пейжд.