Треньорът на националния отбор на Саудитска Арабия по футбол Ерве Ренар каза след поражението с 0:2 от Полша, че съжалява единствено, че е разочаровал майка си.

Преди мача 54-годишният французин заяви, че предстоящият двубой ще бъде по-специален за майка му, тъй като нейните родители са от Полша. Въпреки това той бе уверен, че тя ще подкрепи него и тима на Саудитска Арабия.

Майката на Ренар, която той определя като изключително запален футболен фен, бе на трибуните на стадиона в Лусаил преди няколко дни, за да види с очите си победата на Саудитска Арабия с 2:1 над Аржентина, която се превърна в една от най-големите изненади в историята на световните първенства по футбол. В събота обаче саудитците не успяха да повторят резултата срещу Полша, макар и да надиграваха съперника си през по-голямата част от мача.

"Майка ми гледа по два или три мача всяка седмица. Тя обича футбола, така че бе много щастлива от победата ни над Аржентина. Тази вечер обаче тя няма да е доволна от мен. Сигурен съм, че в момента тя е много тъжна. Но ще ѝ кажа, че тя ме е научила никога да не се предавам и да работя здраво, защото само така ще получа нов шанс. Както казах и преди мача, независимо какво се случи, ние ще имаме своите шансове", заяви Ренар на пресконференцията след срещата, цитиран от Асошиейтед Прес.

Тимът на Саудитска Арабия отправи двойно повече удари от Полша в мача, а в края на първото полувреме пропусна и дузпа, но Ренар не смята, че това се дължи на липсата на късмет.

"Днес не загубихме, защото не сме били късметлии. Загубихме, защото не бяхме ефективни. Вратарят Войчех Шчесни си свърши прекрасно работата. Той е чудесен вратар, но това никой не го е открил днес, нали?", каза още Ренар.

"Не смятам, че много хора са очаквали Саудитска Арабия да играе такъв тип футбол. Това е причината да бъда толкова горд от отбора", завърши френският треньор.