Защитникът на полския национален отбор по футбол Мати Кеш има специална молба към съотборника си в Астън Вила и вратар на националния тим на Аржентина Емилиано Мартинес да му вземе фланелка на мегазвездата Лионел Меси. Аржентина и Полша ще се изправят един срещу друг на 30-и ноември в група С, а Мати Кеш и Мартинес от съотборници ще се превърнат в съперници.

Попитан дали са си говорили преди да заминат всеки за своя лагер преди Световното първенство, Кеш заяви пред журналистите. Не сме се обзалагали или нещо в този дух. Помолих го да ми вземе фланелката на Меси, ако е възможно. Очевидно, когато стъпим на терена, ставаме съперници, въпреки че сме съотборници във Вила. Това е още един тежък мач за националния отбор на Полша срещу много силен противник".

Кеш е роден в Англия и участието му в Катар е първи голям форум с екипа на Полша, след като получи миналата година паспорта си и ФИФА му разреши да играе за родината на майка си и дядо си.

"Всеки мечтае да играе на голям турнир и за мене това се случва на Световното първенство, което ме прави наистина вдъхновен, казва още 25-годишният бранител, до момента натрупал 7 мача за страната си.

"По принцип харесвам напрежението и да играя във Висшата лига само по себе си носи напрежение. Винаги съм искал да се покажа на колкото се може по-високо ниво и ето сега е моментът, за да го направя.

Поляците обаче трябва да почакат малко до мача срещу Лео Меси и компания, а преди това трябва да играят и с Мексико. Тази среща е във вторник, като ацтеките са силен отбор, според бранителя на Астън Вила.

"Мексико е много добър състав, но аз смятам, че ние сме по-добри. В нашия лагер ние сме фокусирани върху нашите си силни страни и основно върху това, което ще предложим на терена", допълни футболистът.