Селекционерът на националния отбор на Полша по футбол Чеслав Михневич заяви, че съжалява за днешното равенство 0:0 срещу Мексико в мача от първия кръг в група С на Световното първенство в Катар.  

„Днес съжалявам за Роберт, защото знам колко много искаше да вкара гол на Световното първенство. Досега не е успял, но се надявам, че при следващите възможности, които му се откриват, ще ги превърне в голове. Той тренира изпълнение на дузпи и не пропусна нито една. Това са неща, които се случват. Много велики играчи са изпуснали дузпи, Сократес, Зико, Платини, Марадона... Това е футболът. 

Имаме екрани в съблекалнята, прегледахме действията при наказателния удар. Това не зависи от мен да му казвам какво трябва или не трябва да прави, но знам, че той пак ще помогне в този турнир. Бяхме близо до победата, моментът с дузпата беше идеален за гол. Усещането е горчиво, защото знаем, че трите точки щяха да бъдат важни, но също така знам, че в Русия започнахме с поражение и това беше трудно. Всичко зависи от нас“, каза селекционерът на Полша Чеслав Михневич.

Снимка: БГНЕС