Капитанът на Полша Роберт Левандовски отказа да потвърди дали е изиграл последния си мач на Световното първенство, след като неговият отбор отпадна от турнира в Катар при поражението с 3:1 от Франция на осминафиналите.

Нападателят на "Барселона" Левандовски вкара късно утешително попадение от дузпа за Полша, която беше превъзхождана от страховитата френска атака в Доха.

Той ще бъде почти на 38 години до следващото Световно първенство по футбол в Северна Америка през 2026 г., но предположи, че е по-вероятно да прекрати международната си кариера заради проблеми, некасаещи физическото му състояние.

"Физически не се страхувам от това, но имаме толкова много различни неща извън футбола, дали щастието ти все още е там и какво се случва наоколо, така че сега е трудно да се каже", призна бившият нападател на Байерн Мюнхен.

"От спортна гледна точка не се страхувам, но има различни неща, които общо взето могат да решат дали това ще е последното ми участие или не."

Левандовски се радва на богата кариера за клуба и страната, но никога не беше вкарвал гол на Световното първенство, докато не се разписа при победата на Полша над Саудитска Арабия в груповата фаза - дори пропусна дузпа при равенството с Мексико на откриването.

Въпреки отпадането на Полша, той настоя, че турнирът е бил успешен, след като те се класираха за груповата фаза на Световното първенство за първи път от 1986 г. насам.

"Искахме все пак да сме на Световното първенство, но в крайна сметка постигнахме целта си", каза той.

"Искахме да играем и след груповата фаза. Ако играеш срещу световните шампиони, винаги е трудно, но като отбор знаехме какъв дефицит имаме".