Носителят на "Златната топка" Карим Бензема отпадна от Световното първенство по футбол с контузия на лявото бедро, което нанася сериозен удар върху надеждите на защитаващата титлата си Франция да запази трофея.

Контузията на 34-годишния футболист, получена на тренировка, ще изисква "три седмици за възстановяване", се казва в изявление на френската федерация.

Нападателят на Реал Мадрид се бори с проблем в бедрото от октомври и е изиграл по-малко от половин час футбол в последните шест мача на своя клуб.

 

Бензема премина медицински тестове, след като напусна тренировката с контузия преди откриващия мач на защитниците на Световната купа срещу Австралия.

За първи път Бензема взе участие в пълноценна тренировка, откакто отборът на Дидие Дешан се събра във френската си централа в Клерфонтен миналия понеделник. Според правилата на ФИФА Дешан може да повика заместник на контузен играч до понеделник, в навечерието на първия мач срещу Австралия.

Контузията на Бензема е голямо главоболие за Дешан, който вече се лиши от услугите на полузащитниците Пол Погба и Н'Голо Канте, защитника Преснел Кимпембе и нападателя Кристофър Нкунку. Бензема, който миналия месец спечели "Златната топка", не е играл цял мач от 19 октомври.

Той и Рафаел Варан тренираха отделно от останалата част от състава в четвъртък по време на открита за медиите сесия на стадиона на катарския шампион Ал Садд. Централният защитник на Манчестър Юнайтед Варан не е играл в мач от 22 октомври, когато излезе разплакан срещу Челси.