Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан даде пресконференция преди старта на актуалния световен шампион срещу тима на Австралия утре. Той обяви, че Оливие Жиру ще замени контузения Карим Бензема  и няма да бъде викан нов нападател на негово място. Дешан отговори на въпрос, че Жиру не е особено обичан от френските фенове.

"Напоследък той е обожаван. Дори от тези, които го критикуваха и сега ги виждам в залата (смее се). Франция е очарована, аз и Оливие също. Това е нападател, който е с нас от много дълго време. Полезен е за отбора, дори когато не вкарва", каза треньорът.

"Няма страх преди първия мач. Вие познавате играчите, някои да по-опитни от други. Те нямат търпение да започне първият мач. Не се притесняваме, има спокойствие и увереност", увери той.

Дешан отговори и на въпрос кой ще изпълнява дузпите в отбора при отсъствието на Бензема. "Ще видите утре, имаме няколко възможности, както и йерархия, която обаче може да се промени според това как се чувстват играчите", не даде повече яснота треньорът.

"Нима смятате, че нямаме лидер? Аз съм лидер, ставам рано сутрин и всички ме слушат. Някои не бяха лидери преди десет години. Освен това лидерите не се познават само по начина им на говорене, важното е всеки да бъде лидер на поста си. А ние имаме подходящите играчи", уверен е французинът.

"С президента Ноел Льо Грае обсъждаме ежедневно различни неща, но не и целта пред отбора. Първият мач е нашата цел. Трябва да вървим напред с групата играчи, които имаме. Имаме големи амбиции", завърши Дидие Дешан.