Френският национал Люка Ернандес ще се подложи на операция след контузията, която получи снощи при победата на Франция с 4:1 над Австралия в първия мач на световните шампиони на футболния Мондиал 2022 в Катар, съобщи ДПА.

Ернандес, който играе за германския шампион Байерн Мюнхен, увреди кръстни връзки на коляното още в началото на срещата и беше заменен принудително от брат си Тео.

"Шокирани сме и много съжаляваме за случилото се", заяви членът на управата на баварския клуб Хасан Салихамиджич.

"Но Люка е борец и ще направи силно завръщане. Той ще напусне Доха възможно най-скоро, ще се завърне при нас, след което ще се подложи на операция и ще започне възстановяване в Мюнхен, където ще му предоставим всичката необходима подкрепа", каза още Салихамиджич.

ДПА посочва, че френският национал ще отсъства в следващите няколко месеца, а има вероятност и да не може да играе повече до края на сезона.

Ернадес вече пропусна седем седмици от кампанията заради проблем с аддукторите, но се завърна на терена малко преди началото на Световното първенство.

Той е вторият основен играч на Байерн, който се контузи и няма да играе на Мондиал 2022. Звездата на сенегалския национален отбор Садио Мане пропусна цялото Световно първенство заради травма на крака, която получи в началото на месеца. Мане вероятно няма да бъде готов за подновяването на сезона в Бундеслигата в средата на януари.

За националния селекционер на френския отбор Дидие Дешан новината за тежката травма на Ернандес е пореден удар, след като от състава заради травми вече отпаднаха Пол Погба, Н'Голо Канте, Карим Бензема и Кристофър Нкунку.    

"Всички много съжаляване за Люка. Губим важен елемент от нашия състав. Той е войн и без съмнение ще направи необходимото, за да се завърне. Познаваме го добре, Люка има кураж. От името на всички от отбора му пожелаваме възможно най-бързо възстановяване", заяви Дешан.