Вратарят и капитан на националния отбор на Франция по футбол Юго Лорис очаква труден мач срещу Дания във втория кръг от груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар, след като "петлите" вече два пъти загубиха през година от датчаните в Лигата на нациите.

"Това е друг турнир, но Дания е много силен отбор, който може да се конкурира и с най-добрите, предупредени сме. Наясно сме с важността на мача утре, той е синоним на класиране напред. Трябва да изкачим планина срещу Дания. Имаме много работа, всички отбори изглеждат добре физически", каза на пресконференция футболистът на Тотнъм, цитиран от вестник "Екип".

"Рафаел Варан ни носи спокойствие, сигурност, опит. Той е лидер, притежава тиха сила и дава много на този отбор. Чувства се, че той е добре, въпреки контузиите и страховете му, че може да пропусне Световното първенство. Той е готов да се бори за отбора", каза още Лорис за защитника на Манчестър Юнайтед, който трябва да се върне в игра срещу Дания.

"Много се наблегна на липсата на Канте и Погба, които са моторите на Франция. Но се забравя, че има футболисти, които могат да поемат тези отговорности. Адриен Рабио е такъв играч, тази възможност за него идва в добър момент. Когато бяхме объркани в началото на мача срещу Австралия, той бе там, показа влиянието си върху отбора. Познаваме таланта му, но и способността да работи много. Той може да ни помогне да стигнем далеч", вярва вратарят.

"Виждам, че Антоан Гризман е щастлив, с усмивката си, прави усилия и в защита, и в нападение. В играта той е свръзката между двете фази на играта, там е силен. Той е отборен играч, прави така, че да блестят съотборниците му", казва Лорис.

"Трудно е да се сравняват два турнира, между които има 4 години разлика. От стария ни отбор останаха само десет играчи, но трябва да се облегнем на този опит. Срещу Австралия през 2018-а имахме огромни трудности да стигнем до положения. Сега не искахме това да се повтаря, искахме да започнем с устрем", завърши Юго Лорис.

Снимка: БГНЕС