Бившият английски национал Джон Тери смята, че ще има уважение между отборите на Англия и Франция на четвъртфинала на Световното първенство в Катар, но това бе бъде "война".

"Възможно е да бъде спрян Мбапе. И ако някой може да го направи, това е Кайл Уокър. Вече е играл срещу него в мача Манчестър Сити - Пари Сен Жермен, познават се добре. Кайл Уокър без съмнение е най-бързият футболист във Висшата лига. Дефанзивно той е много силен. Хубаво е, че го имаме. Моето притеснение е, че твърде много се фокусираме върху дуела между Уокър и Мбапе, докато има и други играчи на съперника, като Жиру и Гризман, които са заплаха. Да не мислим само за Мбапе", каза Тери пред агенция "Франс прес".

"Не бях притеснен за защитата на Англия преди турнира, единствено се притеснявах, че Хари Магуайър не е играеше много. Но той игра добре във всички мачове, Джон Стоунс също. Надявам се това да продължи. Дори и да загуби битката с Мбапе, Уокър ще излезе по-силен от нея. При всички положения той няма да бъде сам, ако всички му помагат, това може да бъде неговият ден", смята бившият капитан на Челси.

"Има съперничество между Франция и Англия. Последният път беше на Евро 2004, когато Франция завърши първа в групата, а ние бяхме веднага след това. Това е специален мач. Те играят постоянно един срещу друг през сезона в Европа и дори във Висшата лига. Има уважение, но това ще бъде война. Преди началото на Световното първенство се говореше за Бразилия, Англия и Франция. Бразилия е от другата страна, така че който спечели този мач, мислая, че ще играе на финала срещу Селесао", вярва Джон Тери.