Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае призна, че е имал "неуместни коментари" по отношение на Зинедин Зидан и държи да "поднесе своите лични извинения", заяви той в декларация до агенция "Франс прес".

"Държа да поднеса извиненията си за думите, които не отразяват моята мисъл, нито моето уважение за футболиста, който беше и треньора, който стана", заяви президентът на френския футбол.

Поканен от радио RMC в шоу в неделя, Льо Грае се държа неуважително към Зидан, който в един момент бе сочен за наследник на поста национален селекционер на мястото на Дидие Дешан, който в крайна сметка преподписа договора си до 2026 година.

"Дори няма да му вдигна телефона. Какво да му кажа? "Здравейте, господине, не се притеснявайте, търсете си друг отбор, защото се разбрахме с Дидие", коментира той.

На въпрос за предполагаем интерес от страна на Бразилия към Зидан, той добави: "Това не ме засяга, той може да отиде където иска - в голям европейски клуб или на друго място".

Медийната изява на Льо Грае не е била планира от федерацията и накара дори правителството на Франция да реагира. Още в неделя спортният министър Амели Удеа-Кастера написа: "неуместни думи, които дори път издават и срамна липса на уважение" и поиска извинение.

"Дадох интервю на RMC, което не биваше да давам, защото той целеше противопоставяне на Дидие на Зинедин Зидан, две институции във френския футбол. Признавам, че използвах неуместни думи, които създадоха неразбирателство", добави президентът в декларацията си.

"Зинедин Зидан знае огромното уважение, което имам към него, както и всички французи", добави Льо Грае.