Футболистите на националния отбор на Австралия по футбол подкрепиха Греъм Арнолд да продължи да бъде селекционер на тима, след като "кенгурата" записаха най-доброто си представяне на Световно първенство в Катар. Отборът записа две победи в груповата фаза, преди да отстъпи с 1:2 на Аржентина на осминафиналите.

Арнолд имаше договор до края на участието на тима на Мондиала, но капитанът Мат Райън каза, че се надява 59-годишният специалист да остане на поста.

"Мисля, че резултатите говорят само по себе си и той стана най-успешният мениджър на Австралия за всички времена и е на вълната на успеха", каза вратарят пред репортерите в Сидни, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Имам вяра в ръководството, че ще направи така Арни да иска да продължи с нас. За нас би било страхотно", каза още австралиецът.

От Австралийската федерация поздравиха Арнолд в неделя, но не коментираха дали ще продължи съвместната им работа. Самият треньор заяви, че ще прегледа и други възможности след "добра почивка", като агентът му заяви пред австралийския "Дейли Телеграф", че към клиента му има интерес от много чуждестранни клубове и федерации.

Защитникът Хари Саутър потвърди, че Арни, както го наричат всички в Австралия, има отлични отношения с играчите. "Мисля, че най-големия комплимент, който мога да му направя, е, че всеки от момчетата е готов да излезе на терена и да тича до край за него", каза роденият в Шотландия футболист. "Мисля, че той е най-добрият мениджър, с когото съм работил, и е човек, който умее да те накара да играеш за него", добави Саутър.

Снимка: БГНЕС