Селекционерът на Испания Луис Енрике пое отговорност за отпадането на отбора от Световното първенство в Катар. Ла Фурия загуби на дузпи с 0:3 от Мароко, като в редовното време и продълженията не падна гол.

„Нямахме инициативата? Вие изобщо бяхте ли на мача, гледахте ли мача? Доминирахме, създадохме положения, но не можахме да ги превърнем в гол. Контролирахме мача в средата на терена.

Да, съгласен съм, че можехме да създадем повече положения, можехме да бъдем по-ефективни в последния етап, но се изправихме срещу много дефанзивен футбол от отбора на Мароко. Аз съм повече от доволен от отбора, те следваха инструкциите ми точно-на 99%“, заяви Луис Енрике пред Ройтерс.

„Много съм доволен от състава, не бих го променил, ако имах възможност. Ако има човек, който е отговорен за този резултат, това съм аз. Мога само да поздравя играчите си за това как се държаха, как се раздадоха. Разбира се, че сме разочаровани, имахме много подкрепа от феновете, но не можахме да отговорим с победа“, допълни селекционерът.

Специалистът отбеляза, че все още не е решил дали ще продължи да работи в националния отбор на Испания: „В момента не мога да ви отговоря, защото решението не зависи само от мен. Договорът ми е към края си, но съм щастлив да работя с отбора, с федерацията, която много ме подкрепя. Разбира се, имам нужда от време да помисля, да разбера какво ще е добро за мен и за отбора“.