Бразилската футболна конфедерация (CBF) уволни селекционера на мъжкия национален отбор Фернандо Диниз, съобщи източник от там, след поредица от неубедителни резултати на "Селесао" в квалификациите за Световното първенство.

Феновете се надяваха, че 49-годишният Диниз, който е и треньор на клуба от Рио де Жанейро "Флуминензе", ще възстанови вълнуващия "самба футбол", който направи петкратните световни шампиони известни.

Но откакто пое работата през юли, той се бори да постигне резултати, като в момента Бразилия заема шесто място в квалификациите за Световното първенство през 2026 г., последното автоматично място в квалификациите от Южна Америка, предаде АФП.

Решението бе взето ден след като съдия от Върховния съд нареди възстановяването на президента на CBF Едналдо Родригес, който бе отстранен от длъжност с решение на по-нисша инстанция от 7 декември, което установи нередности при избора му през 2022 г.

ФИФА и Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) отказаха да приемат отстраняването на Родригес, като предупредиха CBF, че може да бъде изключена от международни състезания, ако допусне външна намеса в делата си.