Националният селекционер Ригоберт Сонг отхвърли категорично твърденията, че легендата Самуел Ето'о е поставил под излишно напрежение футболистите на Камерун, прогнозирайки изцяло африкански финал на Световното първенство срещу Мароко. 

Сонг, чийто отбор ще срещне Сърбия в мач от група "G" в понеделник, счита това просто за желание и не мисли, че думите на легендарния нападател са причина за загубата с 0:1 срещу Швейцария на старта на турнира. 

"Президентът на федерацията ни е човек, който гори във футбола. Той беше професионалист, който даваше всичко за играта и все още е мечтател. Не смятам, че той е поставил някого в стресова ситуация", заяви Сонг, цитиран от Ройтерс.

"Не той е причината, че не вкарахме срещу Швейцария. Той е джентълмен и ни подкрепя безрезервно. С него е лесно да се говори, тъй като е открит човек и безкрайно комуникативна личност".

Камерун играе днес срещу Сърбия и загубилият ще отпадне от Световното първенство.

"Знаем много добре какво е заложено на карта. Мачът е решаващ и сме готови за него. Нямаме търпение да излезем на терена и вярвам, че ще видим отбор, който ще затвори устите на критиците ни", добави Сонг.