Защитникът на националния отбор на Португалия по футбол Нуно Мендеш, който напусна с контузия мача от Мондиал 2022 срещу Уругвай в понеделник (2:0) , вероятно ще пропусне всичките мачове до края на турнира, съобщиха от Португалската футболна федерация.

Левият лек получи сходна контузия на бедрото, като тази в клубния си отбор Пари Сен Жермен наскоро, която го извади от терените за 3 седмици.  Чака се окончателно решение на медицинския екип на иберийците, като бранителят със сигурност няма да е на линия за следващите два мача на тима, като след втория, който е на осминафиналите, португалците могат да отпаднат от надпреварата.

Това е поредният проблем в защитата на Португалия след контузията на Данило Перейра, който получи травма в ребрата и също вероятно ще бъде аут до края на турнира.

Очаква се селекционерът на Фернандо Сантош да даде почивка в последния мач от групите срещу Република Корея на Рубен Диаш, Рубен Невеш, Жоао Феликс и Бруно Фернандеш, които са застрашени да пропуснат осминафиналите, ако получат жълти картони.

Португалия е лидер в група "Н" с пълен актив от 6 точки след победи над  Гана с 3:2 и над Уругвай с 2:0, с което вече си гарантира продължаване във фазата на елиминациите.

Снимка: БГНЕС