Последните четири мача от груповата фаза на Мондиал 2022 ще се изиграят в петък, 2-ри декември. От 17:00 часа са решителните битки в група Н: Гана - Уругвай и Южна Корея - Португалия, докато в 21:00 започват мачовете Камерун - Бразилия и Сърбия - Швейцария от група G.

В група G Бразилия вече си осигури участие в осминафиналите, а равенство срещу Камерун ще гарантира на Селесао първото място в групата. Африканският тим ще търси задължителна победа и ще очаква благоприятен развой на другия двубой. Очертава се ключовата битка за второто място да бъде между Швейцария и Сърбия. За "кръстоносците" равенство би трябвало да е достатъчно, ако не се стигне до шокиращ успех на Камерун в другата среща, докато сърбите се нуждаят от победа, след като взеха само една точка в първите си два мача. 

В група Н Португалия вече е сигурна за фазата на елиминациите, а точка срещу Южна Корея ще е достатъчна за първото място. От своя страна азиатците имат нужда от победа, за да запазят шансове да излязат от групата. В другия мач равенство може и да е достатъчно за Гана, за да продължи напред, докато Уругвай трябва да спечели, ако иска да има шанс за втората позиция.

Програма на мачовете за петък, 2-ри декември:

Група Н, 17:00

Гана - Уругвай

Южна Корея - Португалия

Група G, 21:00

Камерун - Бразилия

Сърбия - Швейцария. /БГНЕС