Суперзвездата на Южна Корея Хюн Мин Сон успокои феновете на футбола в страната и обяви, че със сигурност ще участва в надпреварата в Катар. 

Нападателят претърпя операция миналия петък, след като получи фрактура на лицева кост в близост до лявото око и това постави под въпрос евентуалното му присъствие на Мондиала. Сега обаче той разкри, че със сигурност ще играе на Мондиала. 

„Здравейте, бих искал да ви благодаря за подкрепата и всички послания, които получих през последната седмица. Прочетох голяма част от тях и ги оценявам високо, защото те ми дадоха сила. Да играеш за страната си на световно първенство е мечта на толкова много деца, сред които бях и аз. Няма как да пропусна този турнир! Нямам търпение да представлямам нашата красива страна. Ще се видим скоро!” написа Сон в Инстаграм. 

Надеждите за добро представяне на Корея в Катар са свързани именно с играча на Тотнъм, който миналия сезон сподели Златната обувка за голмайстор на Висшата лига с Мохамед Салах, като се разписа 23 пъти. През тази кампания е колеблив, но остава голямата фигура в състава, като се нуждае от един гол, за да подобри рекорда на Жун-Хуан Ан и Джи-Сун Парк от по 3 гола на световни финали. Общо той е с 35 попадения в 104 мача за Република Корея, като изостава с 23 гола от най-добрия реализатор – Бум-Кун Ча.