От дълго време най-големите клубове на континента следяха ситуацията около Джуд Белингам, след като Борусия Дортмунд даде да се разбере, че е готов да се раздели с младата суперзвезда на съответната цена.

И в крайна сметка, когато стана ясен размерът ѝ, не останаха много потенциални купувачи. Френският шампион ПСЖ обаче със сигурност беше един от тях.

Но на "Парк де Пренс" взеха решение да се откажат от наддаването и талантливият 20-годишен англичанин премина в Реал Мадрид, правейки шеметни първи крачки с екипа на "кралете".

Според Le Parisien, цитиран от „Webcafe“, от ПСЖ са се отказали от Белингам, тъй като е било взето решение да се налага 17-годишният възпитаник на академията Уарен Заир-Емери, който взе участие в 31 мача за клуба през миналия сезон.

В ПСЖ вярват, че Заир-Емери е на път да се превърне в играч от калибъра на Белингам, което означава, че е било безсмислено да се пръска деветцифрена сума за друга опция в същата зона на терена. Тийнейджърът започна всичките пет мача на ПСЖ през този сезон, като същевременно стана най-младият играч от три десетилетия, дебютирал за националния тим на Франция до 21 години.