Президентът на Ла Лига, Хавиер Тебас, коментира евентуалното идване на Килиан Мбапе в Реал Мадрид следващото лято. Тебас даде интервю за Movistar+: „Има 70-80% шанс той да дойде в Реал Мадрид. Не съм напълно убеден, но това е неговата съдба." 

Договорът на французина с ПСЖ изтича следващото лято и въпреки че беше възстановен в отбора и ръководството на ПСЖ твърди, че има признаци за напредък към подписване на нов договор, все още нищо не е официално. Мбапе по-рано изрази желанието си да се присъедини към Реал Мадрид, припомня "Труд".

Президентът на Ла Лига е убеден, че Флорентино Перес ще успее да доведе на Сантяго Бернабеу Мбапе, след като в миналото успя да привлече големи имена като Зинедин Зидан, Луиш Фиго, Роналдо, Дейвид Бекъм или Кристиано Роналдо. Освен това, когато Тебас каза, че Перес никога не губи, стана въпрос и за проекта за Европейската Суперлига, от който Реал Мадрид не се оттегли.

Мбапе беше много близо до Реал Мадрид и миналото лято, но ПСЖ го убеди да остане, като му предложи огромна заплата и бонуси. Настоящият му договор изтича следващото лято и бившият световен шампион може да се присъедини към Реал Мадрид безплатно, като шефовете на ПСЖ наскоро обвиниха Мбапе, че вече се е договорил за трансфер с Перес.

Килиан Мбапе отбеляза 8 гола в 6 мача след възстановяването си и вече е голмайстор номер 1 в историята на парижкия клуб.