Капитанът на националния отбор на Франция по футбол Килиан Мбапе говори на пресконференцията на тима преди мача с Гибралтар.

"Последно говорих през юни, тогава казах, че няма да се явявам на всички пресконференции. Не съм йерархично по-важен от Антоан (б. а. - Гризман)", каза нападателят на Пари Сен Жермен.

"Моят работодател ще реши дали да играя на Олимпийските игри в Париж. Ще бъде удоволствие за мен, но ако преценят друго, ще се съобразя с решението. Няма да отнеме много време да решим. Аз лично имам желание да играя, мисля, че и хората го искат", каза още звездата.

"Селекционерът иска да се адаптираме към различните съперници. Това ми позволява да играя на различни позиции. Мога да се подобря в някои отношения. Тук треньорът ми дава пълна свобода по лявото крило. Луис Енрике иска от мен по-структурирана игра. Аз се адаптирам към всяка схема и имам интерес да слушам големите треньори, с които работя", каза още голмайсторът на последното световно първенство.

"Това не е въпрос за националния отбор на Франция. Ако искате да знаете дали ще подпиша нов договор с ПСЖ, заповядайте на кампуса ни и там ще отговоря. Това не е нещо, което ми тежи, не мисля за това на терена", разкри Мбапе.

"Заир-Емери е впечатляващ. Той вече е много зрял. Модерен халф е, който не се страхува да разпределя топката. Няма какъв съвет да му дам. Той учи сам и много бързо. На 17 години той е на възрастта на малкия ми брат. Аз не съм стар, но с такива младежи се чувствам малко по-възрастен. Нашата цел е да ги пазим", каза още Килиан Мбапе.

"Аз не съм от страхливите. Класирането за "Златната топка" е такова, каквото е. Меси стана световен шампион и я заслужава. Още след финала на Световното първенство знаех кой печели", добави нападателят.