Катар Спортс Инвестмънт" ще продаде миноритарен дял от ПСЖ, пише авторитетното издание The Athletic. Акционерната организация купи мажоритарния пакет акции през 2011 година, а сега азиатските собственици са в готовност да се разделят с малка част от него.

Въпреки това катарците настояват, че ще останат напълно отдадени и нямат планове да се оттеглят от пълното управление на френския първенец.

"Нямаме интерес да продаваме клуба. Това ще е само миноритарен дял. Собствениците са по-отдадени на клуба от всякога, което може да се види с парите, които даваме по новото тренировъчно игрище и какво сме готови да похарчим за стадион. Това са дългосрочни инвестиции. Това е възможност да пренесем бизнеса си на следващото ниво и конкретно в ключови пазари като САЩ“, сподели главният директор по приходите Марк Армстронг, предава Фокус.

Катар Спортс Инвестмънт ще продължи да разгръща портфолиото си с футболни клубове и е набелязал няколко в Европа и Южна Америка като потенциални кандидати. Испанският Малага, италианският Сампдория и бразилският Сантос са тези, които са наблюдавани. Групата вече придоби 22 % от акциите на поругалския Брага.

"Арктос Партнърс" е най-вероятната страна, която ще инвестира в ПСЖ. Американците вече притежават части от баскетболни и бейзболни клубове. Те имат акции във "Фенуей Спортс Груп", които са мажоритарни собственици на Ливърпул. "Арктос Партнърс" плати 29.2 милиона паунда за части от италианския Аталанта миналият май. Компанията желае да разшири портфолиото си отвъд САЩ и тази седмица инвестира в отбора от Формула 1 Астън Мартин.

Снимка: БГНЕС