Президентът на Пари Сен Жермен Насър Ал-Хелаифи се надява, че звездата Килиан Мбапе ще остане в клуба след лятото въпреки продължаващите спекулации за трансфер.

"Разбира се, че искам Килиан да остане. За мен той е най-добрият играч в света и за мен ПСЖ е най-добрият клуб за Килиан“, каза Ал-Хелаифи пред RMC Sport.

"Килиан е в центъра на нашия проект. Той има най-добрия тренировъчен център в света, най-добрия треньор, играе в Шампионската лига всяка година. Имам много добри отношения с него. Килиан е страхотен човек, страхотен играч", каза още Ал-Хелаифи.

Той добави, че на този етап няма преговори за нов договор с Мбапе, а само "джентълменско споразумение", без да навлиза в подробности.

Мбапе е в ПСЖ от 2017 г. и договорът му изтича през лятото. Той не го поднови миналата година и каза миналата седмица, че все още не е решил бъдещето си.

Нападателят отдавна е свързван с преминаване в испанския гранд Реал Мадрид. Има обаче и предположения, че той може да отиде в топ клуб от английската Висша лига.

Мбапе е последният останал от звездната атака на ПСЖ, като Лионел Меси напусна миналата година за Интер Маями, а Неймар за Саудитска Арабия Ал-Хилал, а Ел-Хелаифи обяви тази ера за приключила.

"Нямаме нужда от звезди. Звездата е Пари Сен Жермен", каза той. Президентът говори за "визия за изграждане на млад и силен френски отбор", за предпочитане воден от Мбапе и с новия треньор Луис Енрике, който има време за развитие дори в случай на неуспехи.

"Много сме доволни от работата му“, каза Ел-Хелаифи, определяйки Енрике като „най-добрия треньор в света днес. Той също има философия да приема млади играчи“.