Френската звезда Килиан Мбапе, чийто договор с Пари Сен Жермен свършва в края на сезона, е избрал да продължи кариерата си в испанския Реал Мадрид, съобщава германският вестник Bild. Според цитирания източник капитанът на френския национален отбор ще прибере премия от 125 милиона евро при пристигането си и ще подпише петгодишен договор до 2029 г.

Двете страни обаче трябва да се разберат за заплатата на играча, като се има предвид, че Мбапе иска 70 милиона евро на сезон, докато Мадрид е готов да му предложи само 35 на сезон, пише "Труд".

Информацията, излъчена от "Билд", идва няколко дни, след като някои спортни сайтове във Франция обявиха решението на Мбапе да подпише с Реал, клуб, който го искаше преди две години, когато нападателят реши окончателно да остане на "Парк де Пренс".

Тъй като е в последните шест месеца от договора си, Мбапе вече може да подпише с всеки друг клуб. Вестник L'Equipe наскоро обяви, че Мадрид иска от френския футболист писмени гаранции, ако се съгласи да премине в испанския клуб през лятото, за да избегнат ситуацията, в която бяха изправени през 2022 г., когато Мбапе първоначално се съгласи да дойде в Реал през януари, но в края на сезона размисли и продължи договора си с ПСЖ.