ЦСКА е отборът, който не е явил на срещата организирана от БФС във връзка с предстоящото дерби срещу ЦСКА 1948 в Бистрица в неделя. Това разкри пред БГНЕС един от инициаторите и председател на учредителното събрание при създаването на ЦСКА 1948 Петьо Костадинов.

Както е известно БФС отказа да премести мача на "Васил Левски" под натиска на феновете, а в официалната си позиция разкри, че е инициирал среща между представителите на двата клуба, на която евентуално да се постигне консенсус по отношение двубоя в неделя, но поканата не е биба уважена от една от двете страни.

"В момента съм в чужбина, но разбрах, че от пребрандираните не са явили. Ако имаха желание мачът да бъде преместен, защо ще го правят", учуди се той.

"Стадионът не се намира в самото село, а срещу резиденция Бистрица, където има огромно поле, на което органите на реда могат да блокират евентуални ексцесии. Известно е, че полицията отговаря за събитията извън съоръжението, задача на ЦСКА 1948 е да се грижи за реда вътре в стадиона и съм сигурен, че всичко ще бъде наред", категоричен е Костадинов.

"Не виждам причина мачът да бъде преместен, аргументите ги знаете, добре са изложени от БФС", завърши той. 

Снимка: БГНЕС