Днешният сблъсък между ФК ЦСКА 1948 Сф и Левски ще е от особена важност. Причината е, че четвъртото място в първенството, ще праща на бараж за Лигата на конференции, ако сегашната конфигурация в челото на класирането се запази. 

За финал за купата на България се класираха лидера Лудогорец и третия ФК ЦСКА 1948 Сф. Ако разградчани станат шампион или завършат на едно от първите три места, което вече е сигурно и математически, и в същото време спечелят купата, то ще прехвърлят една от евроквотите, която преминава през бараж със седмия, за четвъртата позиция. 

Същото ще стане и ако ФК ЦСКА 1948 София завоюва трофея и в крайното класиране завърши на третата позиция, където се намира в момента с аванс от пет точки преди четвъртия Левски.

Единственият вариант четвъртото място да не дава шанс за Европа е тимът от Бистрица да спечели купата и след това изпадне от тройката в крайното класиране на първенството. Тогава на бараж ще отиде третият в подреждането.

Апетити за четвъртата позиция имат още Черно море, който е само на точка от Левски, както и Локо Пловдив – черно-белите изостават с 4 пункта.