Ръководството на ФК ЦСКА 1948 Сф е отхвърлило оферти за няколко милиона лева за четирима от водещите играчи на тима, разбра “Тема Спорт”. Става въпрос за Георги Русев, Ивайло Чочев, Симеон Петров и Даниел Наумов.

Както е известно, интерес към Русев имаше от Япония и от Хееренвеен. Азиатците са изпратили оферта в размер на 800 хиляди евро, а нидерландците са предложили със 100 хиляди по-малко, като отговорът и в двата случая е бил отрицателен. Желанието за трансфер на Даниел Наумов и централния защитник Симеон Петров също няма да бъде удовлетворено, въпреки че към тях има интерес от Франция и Русия. За правата им са предложени суми в размер на по около половин милион евро, но финансовият благодетел на тима, играещ домакинските си мачове в Бистрица, Цветомир Найденов е категоричен, че няма намерение да се разделя с тези играчи, тъй като целта пред тима е спечелването на титлата през настоящата кампания. Фланелката на отбора ще продължи да носи и лидерът Ивайло Чочев. Той е влязъл в полезрението на катарски клуб, като азиатците са склонни да платят максимум 1.5 милиона евро, но поставената цена за голмайстора на първенството е двойно по-висока и арабският тим не е готов да даде толкова.

В същото време стана ясно, че Чочев е напълно възстановен от травмата, която го извади от игра в последните седмици, и е напълно готов за днешното домакинство срещу Хебър от 19:00 часа. В този мач се очаква официален дебют да запише и французинът Пиер-Даниел Нгинда, който ще замени разочаровалия от началото на кампанията Ерденис Гурища.

Снимка: Lap.bg